Om oss

Rune Östberg Cykel & Sport AB

Företaget grundades 1952, av Rune Östberg. Från början var det reparationer av mopeder och cyklar som fanns i huset. Under åren har butiken byggts ut i etapper, men vi finns fortfarande kvar på samma plats som när allt började. Sedan 80-talet äger och driver Kenth Östberg (son till Rune) företaget och har varit kraften bakom att Runes Sport idag är en butik som folk åker långväga för att handla i. Numera är vi en fullmatad butik med det mesta inom sport. Under vinterhalvåret är det längd och alpint som har störst utrymme. Vi har bl.a. målmedvetet satsat under de senaste 30 åren på längd och alpint, vilket numera gör oss till en av de främsta i branschen. Sommarhalvåret är fiske, friluftsliv och cykel i fokus i butiken, med bl.a. stor fiskeavdelning med allt för ett lyckat fiske.

Nu är det dags för ett nytt kapitel i Rune Östberg Cykel & Sport AB, för 2016 bestämde vi oss för att satsa på ett komplement till vår butik i Skinnskatteberg. Vi har haft en ökad efterfråga från våra skidkunder, där de ringer in och vill att vi skickar produkter. Därför blev det naturligt för oss att börja erbjuda skidförsäljning också på webben. Så idag finns vi även på webben, med samma kunskap och utbud som i butiken i Skinnskatteberg.

Förutom att vi har det mesta inom sport i butiken så har vi också en fantastisk verkstad. Behöver du hjälp med skidorna, lästa dina slalompjäxor eller kanske serva cykeln, så är du välkommen till oss!

Verkstad:
Vi har en komplett skidverkstad, med det främsta maskinerna på marknaden, både för längd och alpint med bl.a.
– Eiker spannmätare
– Tazzari Alabatross RP23 skidslip
– Tazzari Hot box
– Snowglide Racing kantslip
– Reichmann kantslip
– Reichmann bandslip

Cykelverkstad:
Vi har fullmatad serviceverkstad där vi kan reparera och serva allt från elcyklar till MTB och landsvägscyklar. Vi samarbetar med de största leverantörerna och tillverkare så vi kan 

Skid- & Pjäxverkstad:
En viktig del i vår alpinavdelning är vår pjäx- & skidverkstad. Våra medarbetare hjälper dig och kan justera, bygga om pjäxor så att de passar dig! När du köper dina pjäxor hos oss så ingår det även ev. anpassning utan kostnad.

Grunden till det goda arbetet vi gör är vår personal. Med hjälp av deras kunskap kan vi garantera att du får bra produkter som passar för dig. 

Välkommen till oss!

Rune Östberg Cykel & Sport AB

Organisationsnummer: 556175-3335
Centralvägen 16
73931 Skinnskatteberg
Telefon: 0222-10162
E-post: info@runessport.se

Våra medarbetare

cms-img

Kenth Östberg

VD & Ägare

Daniel Springfelt

Inköpare & Säljare

Daniel Ehn

Säljare

Stefan Hedström

-Slip & verkstad

Jackline Lockner

Säljare

Pia Östberg

Pias Foträtt - Fot- & sulspecialist

Robert Larsson

Säljare


Få Runes nyhetsbrev med erjudanden & produktnyheter: