Vi lanserar Skidlabbet

Vi lanserar Skidlabbet

Vi är en skidspecialiserad sportbutik i Skinnskatteberg som har funnits sedan 1952. Bra service, spetskunskap och konkurrenskraftiga priser är ledord i verksamheten. Sedan 2018 satsar vi även på e-handel och säljer idag produkter över hela Sverige via vår webbshop. Nu tar vi nästa digitala steg och lanserar Skidlabbet: videoanalys av kundernas skidåkning.

Skidlabbet är en tjänst på runessport.se som ska göra det enklare och tryggare för dig som kund att köpa rätt längdskidor på webben. Precis som vid en vanlig beställning får du uppge grundläggande uppgifter som längd, vikt och åkförmåga, men med Skidlabbet finns nu möjligheten att ladda upp filmklipp från mobilen där du själv åker skidor. Med hjälp av filmerna kan vi sedan analysera din skidåkning och på så sätt optimera valet av skidor. Tjänsten gäller hela Runes Sports utbud och täcker både skate- och klassiska skidor.

– Det är ett naturligt steg för oss att ta. Vår ambition är alltid att hitta den mest optimala produkten till vår kund. I butiken kan vi analysera detta på olika sätt, det här blir lite som att flytta den fysiska butiken till webben, säger Robert Larsson, säljansvarig på Runes Sport.

Skidlabbet visar Runes Sports spetskunskap

Skidlabbet är en satsning som ger oss möjlighet att förse dig med all erfarenhet och expertis som vår personal har. I en prispressad bransch blir detta ett starkt komplement som gynnar dig, både i spåret och plånboken.

- Vi vill ge kunden både professionell hjälp och samtidigt behålla bra priser, det gäller både på webben och i butiken. Det är en konkurrensutsatt bransch och det gäller att ge kunden bästa tänkbara service, det har vi gjort i nästan 70 år och det tänker vi fortsätta med. Därför känns Skidlabbet extra kul och spännande. Kunder som är nöjda med vår service och de produkter vi säljer är den bästa marknadsföringen vi kan få, säger Robert.

I kombination med världsledande varumärken   

Skidutrustning finns i många olika prisklasser och både utbud och målgruppen är bred. Vi arbetar med världsledande varumärken och kan leverera produkter till både motionär och elit. Skidlabbet är en tjänst som kan användas av alla, vare sig man är nybörjare eller elitmotionär.

- Det är det som är grejen, vi vill ju se hur kunden verkligen ser ut i spåret oavsett nivå på skidåkningen, allt för att optimera utrustningen. Ett inköp av en hel skidutrustning är en investering som kan kosta en del, vi har testat idén på många kunder och vår upplevelse är att kunderna är beredda att lägga ner lite extra omsorg vid en sådan beställning. Skidlabbet är dessutom frivilligt, självklart kan du beställa produkter utan att använda tjänsten säger Robert.

Så här går det till: 

1. Du väljer en skida på runessport.se och fyller i den information som vi efterfrågar (Längd, vikt, åkförmåga, pjäxstorlek samt övriga frågor)
2. När du sedan genomfört köpet så får du en orderbekräftelse (OBS! Kolla Skräppostfilter utifall du inte får någon bekräftelse)
3. I orderbekräftelsen finns det sedan en länk där du kan ladda upp film/filmerna eller om du inte vill ladda upp någon film. Det går alldeles utmärkt att filma med mobilen, vill du dessutom skicka in fler sekvenser så ger det oss en ännu bättre bild av dig som åkare. 
4. Vilka sekvenser vill vi se: För dig som köper en klassisk skida är det t.ex. bra att se diagonalning & stakning både i uppförsbacke och på mer lättåkt parti. Vi köp av skate så är det intressant att se de olika växlarna och gärna även där i uppförsbacke och på mer lättåkt parti.
4. Länken är kopplad till din order så du behöver bara ladda upp och skicka in fil. 
5. Därefter börjar vi sökandet efter dina nya skidor. 

Även i butiken
Skidlabbet fungerar även för dig vill göra inköpen på plats i butik. Filma din skidåkning och ta med filmen/erna till butiken så ger du våra produktansvariga mer information och bättre möjligheter att optimera valet av skidor. 

Har du några frågor eller andra funderingar är du självklart välkommen att kontakta oss via antingen info@runessport.se eller 0222-10162
/Gänget på Runes Sport

Få Runes nyhetsbrev med erjudanden & produktnyheter: