Skatebindningar

Kort presentation av de olika systemen:

SALOMON/ATOMIC:
  • Prolink, skruvas fast i skidan. Passar skor från Alpina, Fischer, Madshus, Rossignol samt Salomon/Atomic med Prolinksula.
  • Shift Prolink, flyttbar bindning som passar Alpina, Fischer, Madshus, Rossignol samt Salomon/Atomic med Prolinksula.
  • SNS, Salomon SNS bindning som kännetecknas av ett långt och brett styrspår. Finns numera i flera varianter (Propulse & Profil) och gemensamt för dessa bindningar är att de skruvas fast i skidan. Passar till pjäxor med SNS sula. Är en utgående bindning. 

ROTTEFELLA:

  • En klassiker på marknaden! Omtyckt av såväl eliten som motionären och som på senare år kopierats av de andra leverantörerna. Passar skor från Alpina, Fischer, Madshus, Rossignol samt Salomon/Atomic med Prolinksula.
TURNAMIC:
  • Turnamic, är Rossignol och Fischers egna bindning. Den är kompatibel med pjäxor med Rottefella NNN-sula och Salomon Prolink. Bindningen passar till skidor med IFP-platta.

Avslutningsvis har Alpina fr.o.m säsongen 20/21 börjat tillverka egen sula till sina pjäxor men den sulan är kompatibel NNN/Prolink/Turnamic. 

Är du osäker vilken bindning du ska välja så kontakta oss så hjälper vi dig!Visa filter Dölj filter
Filtrera:
För vem
Junior Unisex
Längdtyp
Skate
Nivå
Bra Bäst Bättre
Sula
NIS NNN Prolink SNS Pilot/Propulse Turnamic/IFP
Varumärke
Fischer Rossignol Rottefella Salomon
Prolink Race Skate
650 kr
Tävlingsbindning för skate som är skruvas fast.
Xcelerator Pro Skate
750 kr
Mycket omtyckt skatebindning som tack vare QuickLock™ gör det enkelt att justera positionen på bindningen. Bra köp!
Prolink Pro Skate
500 kr
Skatebindning som är skruvas fast. Används ofta vid rullskidor. Gillar stängningsmekanismen då det är lätt att både öppna & stänga med handskar på. Bra köp!
Xcelerator JR Skate
Rottefella
400 kr
SNS Pilot Carbon RS
800 kr
SNS Pilot Carbon RS är Salomons toppmodell på skatebindning som passar SNS.
RACE Pro Skate IFP
1100 kr
Låg profil gör att du får bättre kontroll och kommer nära skidan. Passar endast till skidor med IFP platta. (Årsmodell 2017/2108 och nyare från Fischer & Rossignol)
Prolink Race JR Skate
500 kr
Juniorbindning för både träning/tävling. Skruvas fast i skidan.
RACE Skate IFP
Fischer
600 kr
är snäppet under Race Pro modellen. Fungerar utmärkt till de flesta skidåkares krav. Små finesser så som urfasning på ovansidan på vridreglaget som gör att du kan öppna bindningen med hjälp av staven.
Rollerski Skate
Rottefella
700 kr
Rottefella Rollerski Skate, skatebindning anpassad för rullskidor. Bindningen skruvas fast på rullskidan. Passar pjäxor med NNN, Prolink & Turnamic. Mycket bra köp!
Xcelerator 2.0 Skate
600 kr
Xcelerator Skate 2.0 är för alla skateskidor med NIS-platta. Racebindning och flyttbar med verktyget, perfekt!
World Cup Skate IFP
1100 kr
Fischer World Cup Classic IFP, toppmodell av bindningen där du låser vridreglaget för att förhindra att bindningen öppnar sig ofrivilligt.
RACE Pro Skate IFP
Rossignol
1000 kr
Låg profil gör att du får bättre kontroll och kommer nära skidan. Passar endast till skidor med IFP platta. (Årsmodell 2017/2108 och nyare från Fischer & Rossignol)
RACE Skate JR IFP
Rossignol
500 kr
JR bindning för skidor med IFP platta. Det är det bara att kliva i med pjäxan, tack vare den innovativa step-in. Flyttbar likt alla andra Turnamic bindningar.