Stenslipning Längdskidor i gruppen SKIDSERVICE / Längd hos Rune Östberg Cykel & Sport Aktiebolag (stensliplangdr)
Stenslipning Längdskidor
Runes Sport
Favorit

Stenslipning Längdskidor

Stenslip din skida, passar både för nya men framförallt äldre skidor. Nytt fräscht belag kommer fram och du får en skida som har förutsättningar för att ta åt sig din vallning!
Mer information
Tjänst: 
Antal: 
 • Produktbeskrivning
 • Att stenslipa en längdskida kräver förutom maskin även kunskap. Spelar ingen roll hur bra maskiner som skidorna ska slipas i, har inte sliparen rätt kunskap så blir inte resultatet bra! Som tur är har vi en av Sveriges bästa slipare hos oss, tillsammans med världsledande maskiner så har vi förutsättningar för att göra dina skidor till något extra!

  Vi jobbar med Tazzari Albatross maskin, inköpt efter skid-vm i Falun 2015. Uppdaterad kontinuerligt med alla nya uppdateringar som kommer. 

  När vi stenslipar längdskida (klassisk, skate & stak) så görs det i tre steg:
  1. Vi planar skidan, dvs vi gör den jämn. En skida ändrar ""formen"" bl.a. när du använder vallajärn (vissa modeller klarar det bättre än andra). För att få ett bra resultat på strukturen så kräver det att skidan även är plan på glidytorna.
  2. Nästa steg är att förbereda för strukturen. Det gör vi genom att polera belaget.
  3. Nu lägger vi strukturen. Klart!

  För dig som har en skinskida för stenslipning så är det samma tre steg som ovan. Det som tillkommer dock är förarbetet med att förbereda & täcka skinnet. Har du valt till "Hotbox" så läggs Hotboxvallan på omgående. För er som vill mätta skidorna själv lägger vi bara på ett skyddsparaffin efter slipning för att undvika oxideringen av belaget, om inget annat är överenskommet.

  När du beställt en stenslip så kontaktar vi dig för att diskutera vilken slip som passar bäst till just dina skidor och det före du vil att de ska gå i.
  • Specifikationer
  • Köpguide
  • Behöver du hjälp med att hitta rätt produkter för dig? Då ska vi hjälpa dig att hitta rätt! Här har vi samlat vår produktguider, där vi löpande fyller på med informtion/guider i takt med att vår webshop byggs ut. 

   MaterialguideStorleksguide
   Hittar du inte det du söker så tveka inte att höra av dig till oss!/Gänget på Runes

  Kampanjvara

  Kampanj:
  Antal:
  0
  Kampanjstart:
  Kampanjstopp:

  omdömen

  För att lämna ett omdöme bör du tidigare köpt denna produkt samt på din kundprofil.

  Den här produkten har inga recensioner.

  Se fler varor

  Fästvallning Längdskidor
  fr. 100 kr
  Behöver du hjälp med att lägga fästvalla på sina skidor? Självklart fixar vi det! Välj mellan två olika alternativ, där de skiljer sig åt i längden av användning.
  Slipning Alpinskidor
  Runes Sport
  fr. 175 kr
  Rengörning & lagning
  Runes Sport
  fr. 100 kr
  För att ge glidvallning eller fästvallning rätt förutsättningar så gäller det att dina skidor är rena från såväl fästvalla som smuts på glidytorna. Behöver belaget även lagas så rekommenderas det!
  Hotbox Längdskidor
  Runes Sport
  fr. 150 kr
  Trött på att mätta dina längdskidor? Då ska du välja Hotbox, finns i flera olika varianter för att passa dig & din skida bäst.

  Andra köpte även

  Xcelerator JR Skate
  Rottefella
  400 kr
  HP3 Paraffin 50g
  550 kr
  HP3-serien , en klassisk serie från Maplus.  Ett måste i varje vallabox!
  X-ium Cl WCS JR NIS
  995 kr
  X-ium WCS JR NIS är ett bevis på att Rossignol är i topp när det kommer till juniorskidor! Lätta och fina spann gör det till ett mycket bra köp! Rekommenderas!
  JR Combi
  Fischer
  1250 kr
  Mycket bra combipjäxa för juniorer. Bra stöd och varmfodrad, två bra egenskaper på pjäxor för barn.Uppdaterad version inför 2020.